На Кiровоградщинi розпочинається пiдготовка до нового навчального року, серед прiоритетних питань – реформування системи шкiльного харчування.

Про це повiдомляє Точка доступу з посиланням на пресслужбу Держпродспоживслужби в Кiровоградськiй областi.

Зокрема, це стосується покращення матерiально-технiчного стану харчоблокiв та модернiзацiї шкiльних меню, впровадження системи НАССР, – зазначили в пресслужбi.

Згiдно з iнформацiєю, наприкiнцi попереднього навчального року в 37 закладах освiти областi матерiально-технiчна база покращилася. Також у закладах уже використовуються новi рецептури готових страв та поступово розширюють їх асортимент, використовують сучаснi збiрники для приготування страв, новi форми харчування – кейтеринг, дабл-меню, попереднє замовлення страв, залучають постачальникiв харчових продуктiв, якi виконують вимоги Санiтарного регламенту в частинi набору продуктiв, кратностi їх постачання тощо. З урахуванням вимог нового меню модернiзують й обладнання харчоблокiв.

Також з 1 вересня 2021 року в школах мають впровадити нове меню. Воно налiчуватиме 160 страв, якi використовуватимуть залежно вiд кратностi харчування для кожного окремого закладу.

Читайте також: 29 сіл на Кіровоградщині отримають доступ до швидкісного інтернету (ПЕРЕЛІК)


Головне сьогодні