На автосалон в Шанхаї американський концерн GM привіз проект автомобіля майбутнього під назвою Chevrolet FNR, пише "Обозреватель".

Концепт отримав "футуристичний капсульний дизайн" та двері типу "крила бабки". Він передбачає використання електрики, як виду рушійною енергії. Представники компанії заявляють, що FNR приводиться в рух за рахунок електромоторів, інтегрованих в колеса.

При цьому його безпілотна система, що працює на основі низки сенсорів і радарів, може повністю замінити водія. Крім того, в GM заявляють, що управління всіма опціями автомобіля буде здійснюватися за допомогою жестів, а його моторна система буде заводитися після того, як спеціальний пристрій впізнає водія, просканувавши сітківку ока.

Створенням Chevrolet FNR займалися американські інженери спільно з китайськими колегами. З цікавих фішок даного концепту також можна відзначити можливість відкидання передніх крісел на кут до 180°, щоб пасажири могли з комфортом провести час поїздки при активованому режимі автономного водіння.

А ще в авто купа ніш і відділень для багажу. Втім, на ділі концепт не має жодної силової установки і "мізків". Можливо, вони й існує (або ж допрацьовуються), але в представленому концепті нічого подібного немає. Поки що це просто макет і концепція.


Головне сьогодні