Перечниці від Peugeot, холодильники від Daewoo і кетчуп від Volkswagen. Відомі автобренди роблять гроші не тільки на машинах, а й непогано заробляють в найнесподіваніших областях. На який ще продукції можна зустріти логотипи знайомих автовиробників?

Знамениті автоконцерни не зациклюються виключно на виробництві машин.  Знайомі логотипи, які ми звикли бачити на автомобілях, можна зустріти на кондиціонерах, холодильниках і навіть пароплавах. Закріпившись на ринку, автовиробники нерідко знаходять для себе нові галузі, в яких можна застосувати накопичений досвід і технології. Або навпаки, зайнявшись автобизнесом, виробники не ризикують розлучитися з «маленьким свічковим заводиком».

У випадку глобальної світової кризи німецька компанія Volkswagen точно не залишиться без діла, принаймні голодувати її співробітники не будуть точно. Ще з воєнних часів на заводі у Вольфсбурзі з'явилася традиція самостійно виробляти все, що потрібно для існування, в тому числі і продукти харчування. У наші дні тут виробляють гострі німецькі ковбаски, обсяги перевищують 3 млн штук на рік.

Сосиски VW стали невід'ємним стравою в меню на всіх заводах Volkswagen. Крім того, вони продаються в супермаркетах, подаються в ресторанах і готелях.

Смачну продукцію готують зі свинини з додаванням шести фірмових спецій і соусу каррі. До речі, щоб не мучитися з пошуком ідеального кетчупу для свого делікатесу, розважливі німці вирішили зробити власний кетчуп, нехитро назвавши його Volkswagen Ketchup. Так що тепер, опинившись у Вольфсбурзі, ви точно знаєте, що замовити на вечерю.

Французька марка Peugeot - це не тільки 408-й седан, хот-хетч 308 і інші автомобілі. Світову популярність бренду принесли ручні млини для подрібнення спецій, а потім і кави. Багато з моделей, що вже стали класикою, випускаються й донині. Матеріалами для них в різний час служили фарфор, посріблений метал, натуральне дерево, сталь. Легендарне зображення лева можна зустріти на кожному предметі кухонного начиння, і на кожен з них надається довічна гарантія.

Мила французька штучка може стати оригінальним доповненням до покупки автомобіля.

Під південнокорейським брендом Daewoo також продаються далеко не тільки бюджетні автомобілі. До глибокої азіатської фінансової кризи в 1998 році компанія займалася також виробництвом електроніки і побутової техніки, займаючи на ринку лідируючі позиції, поступаючись по потужності лише ще одному багатопрофільному автогігантові - Hyundai. Однак пережити економічний шторм без глобальних наслідків Daewoo не змогла і була реорганізована. Окремі підрозділи компанії були поглинені іншими фірмами, включаючи General Motors. Частку корейців в бізнесі з виробництва та продажу автомобілів для країн СНД викупила в 2005 році узбецька «УзДеу Авто». До цих пір один з підрозділів компанії випускає побутову техніку - холодильники, пральні і посудомийні машини і мікрохвильовки. Ціни цілком відповідають ринку.

Японці вже давно привчили до того, що Mitsubishi - це не тільки надійно, але й прохолодно. Крім улюблених позашляховиків і пікапів у всьому світі марка улюблена і за виробництво кондиціонерів для приміщень. У себе на батьківщині Mitsubishi відомий також як виробник дерев'яних олівців і ручок для письма.

В першу чергу Rolls-Royce - це недоступні для простих смертних моделі Ghost і Phantom вартістю в мільйони. Але крім преміального напрямку в автомобілебудуванні британська компанія розробляє, виробляє і обслуговує авіаційні двигуни, газотурбінні та суднові силові установки. Окремий підрозділ було утворено шляхом приватизації урядом Маргарет Тетчер в 1987 році компанії Rolls-Royce Limited.

До теперішнього часу Rolls-Royce став одним зі світових лідерів з постачання двигунів для літаків бізнес-авіації.

Шанувальникам популярного корейського бренду Hyundai буде приємно дізнатися, що група компаній реалізувала себе не тільки в автобізнесі.

Найбільший дохід корейцям приносить суднобудування, де вони зайняли лідируючу позицію як світового виробника.

Корейці спеціалізуються на танкерах для перевезення нафти, нафтопродуктів і хімікатів, сухогрузах і, звичайно ж, судах для перевезення автомобілів, а також на будівництві суден особливого призначення, есмінцях і навіть підводних човнах.

фольк


Головне сьогодні