Депутати міської ради не проголосували за нового заступника міського голови.

Інформацію про це з місця подій повідомляє кореспондент Точки доступу.

Нагадаємо, на посаду заступника голови з гуманітарних пропонували призначити Наталію Дзюбу.

Депутати міської ради вже тричі не підтримували кандидатури, запропоновані міським головою Андрієм Райковичем, тому він закликав народних обранців не політизувати це питання. 

Я двічі пропонував кандидата від партії "Батьківщина", а також позафракційного депутата, і жоден з них отримав підтримки. Прошу вас не грати у велику політику, а розглянути запропоновану кандидатуру і підтримати її, – зазначив міський голова.

В той же час, перед початком сесії перед депутатами виступи громадські активісти, які висловили свої думки стосовно кандидата на посаду заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів Наталії Дзюби.

На захист запропонованої кандидатури виступив Віталій Коротков, голова ГО «Кіровоградський обласний клуб за правову державу». Він зазначив, що Наталія Дзюба тривалий час працює в освітній галузі і є професіоналом своєї справи, тому, на його думку, вона достойна обіймати цю посаду.

Інші представники громадськості закликали депутатів міської ради не підтримувати кандидатуру пані Дзюба через її тривале членство в Партії регіонів.

Як зазначив член ГО «Комітет відновлення історичної справедливості» Ігор Козуб, підтримка цієї кандидатури є зрадою Революції Гідності

Я особисто проти неї, як фахівця нічого не маю, але підтримка Наталії Дзюби, як представника Опоблоку, це зрада ідей Майдану, – наголосив громадський активіст.

Волонтерка, депутат Ленінської районної ради в місті Кропивницькому Тетяна Бородіна також виступила проти кандидатури Наталії Дзюби.

Як мешканці міста, мені зовсім не байдуже, як моя родина буде в ньому жити. Я хочу попросити вас, щоб ви ні в якому разі не голосували за Наталію Дзюбу, – говорить вона.

Крім того, волонтерка зазначила, що заступником міського голови, який займається гуманітарними питаннями, не може бути людина, причетна до Опозиційного блоку.

Під час обговорення цього питання депутати фракції "Батьківщини" зазначили, що призначення за посаду заступника представницю Опоблоку є зрадою демократичної більшості.


Головне сьогодні