22 великих українця удостоїлися звання "Народний Герой України": серед них відомі воїни, медики та волонтери.

Сьогодні в будинку Митрополита в Національному заповіднику "Софія Київська" вперше відбулося нагородження Орденом "Народний Герой України" 22-х великих українців. Серед них - відважні воїни, медики, волонтери та капелан.

На жаль, подвиги далеко не всіх українських героїв були відзначені державою, тому волонтери вирішили заснувати свій, не державний, а народний Орден для відмінності видатних людей.

Як повідомляє Цензор.НЕТ, премія - по-справжньому народна, оскільки вибирали героїв усією країною, а срібло для виготовлення Орденів збирали люди з 16 країн світу. Відомий український боксер В'ячеслав Узєлков передав на Орден свою олімпійську срібну медаль.

Першим удостоївся нагороди (посмертно) захисник Донецького аеропорту, 39-річний кулеметник 90-го штурмового батальйону Ігор Брановицький, публічно застрелений 21 січня російським терористом Моторолою.

Одним з перших був нагороджений також лідер ДУК "Правий сектор", народний депутат (позафракційний) Дмитро Ярош.

Серед захисників нашої країни, які віддали найдорожче - своє життя, заради миру і благополуччя на нашій землі, звання "Народний герой України" посмертно удостоїлися такі легендарні особистості, як командир добровольчого батальйону "Темур" - Темур Юлдашев (позивний Тренер); командир міжнародного миротворчого батальйону ім. Джохара Дудаєва, чеченець Іса Мунаєв, який героїчно боровся за незалежність України і врятував десятки українських вояків, але, на жаль, загинув сам від ворожих куль російських терористів; капітан 3-го полку спецназ ЗСУ Юрій Бутусов, загиблий з гранатою в руці, прикриваючи евакуацію поранених побратимів; великий патріот України, комбат і засновник батальйону "Київська Русь" Олександр Гуменюк; 28-річний капітан Максим Пресняков, командир розвідроти 93-й окремої механізованої бригади (позивний Артист), який героїчно загинув, прикриваючи собою бойового товариша; молодий талановитий лікар Владислав прочуханку, який врятував далеко не одне життя на фронті, але сам загинув від снаряда бойовиків; фотокореспондент газети "Сегодня" Сергій Ніколаєв, який був разом з нашими воїнами в найгарячіших точках на сході України ...


Головне сьогодні