Мешканці двох багатоповерхівок, що розташовані в самому центрі Кіровограда, повстали проти забудови їх прибудинкової території. Так, на земельній ділянці площею 204 кв. метра, розташованої між будинками по вулиці В. Чміленка 71 та 73 один з місцевих підприємців хоче розпочати будівництво. Про це він повідомив мешканців цих багатоповерхівок за кілька днів до його початку. 

В неділю о 12 годині нас запросив на зустріч Юрій Олексійович Гарьковий, директор агентства нерухомості, що знаходиться навпроти нашого будинку. І поставив нас перед фактом, що починає будівництво будинку на нашій прибудинковій території, – розповідає місцева жителька Наталія Одорожа.

Ця новина неабияк обурила мешканців обох багатоповерхівок, які переконують, що ніяких попередніх узгоджень з ними не було. А на вказаній земельній ділянці вони своїми силами облаштували дитячий майданчик. Втім, не зважаючи на це, підприємець серйозно налаштований розпочати будівництво.   

Як розповідає Наталія Одорожа, вже у вівторок близько 8 години ранку до будинку під'їхав "КамАЗ" і заблокував виїзд з двору купою каміння. У відповідь на це мешканці викликали поліцію, яка зафіксувала факт протиправних дій.

Крім того, один з будинків по вулиці В. Чміленка, 73 збудований у 1909 році і є архітектурною пам’яткою, інший – старенька хрущівка родом з 1969-го. Люди виправдано побоюються, що будівництво в безпосередній близькості від них може завдати непоправної шкоди.

 Якщо він там розпочне будівництво, нам доведеться свої будинки рятувати, – зазначає місцевий мешканець Євген Погребняк.

Вчора, 8 червня, ініціативна група з кількох мешканців будинку звернулись до земельної комісії міської ради, аби з'ясувати, кому і на яких умовах надавалась в оренду частина їх прибудинкової території, і чому договір оренди був підписаний без врахування думки жителів будинків. За їх словами, підприємець має документи на оренду ділянки до 16 червня 2024 року.

Ми дамо доручення, щоб управління земельних відносин розібралося в цьому питанні, – зазначив голова цієї комісії Юрій Деркаченко.

За словами начальника управління земельних відносин Родіона Владова, за наявною в нього інформацією, вказана земельна ділянка віддана в оренду 12 травня 2009 року Андрію М’якому, а Юрій Гарьковий, скоріш за все, взяв ділянку в суборенду. Однак необхідно перевірити всі наявні документи для з'ясування точної інформації.

Ми хочемо, щоб це питання вирішили не на рівні ануляції дозволу на будівництво, а на рівні розірвання договору оренди, – наголосив Євген Погребняк.

За словами чоловіка, в разі невиконання їх вимог, мешканці обох будинків, щоб не допустити будівництва, готові до радикальних дій.


Головне сьогодні