Одне з передових кіровоградських підприємств – ПАТ "Червона Зірка"– у квітні збирається запустити власне сучасне ливарне виробництво.

Про це повідомив голова наглядової ради ЗАТ "Ельворті ГРУП", до складу якого входить "Червона Зірка", Павло Штутман у ході сьогоднішнього візиту на підприємство голови ОДА Сергія Кузьменка.

– Це буде повний цикл ливарного виробництва, від формувальної суміші до отримання готових заготовок. Ідея такого проекту у нас виникла 5 років тому. Згідно наших планів, 25 квітня цех повинен запрацювати. Що це дасть? Перше – це підвищення якості ливарної продукції. На жаль, в Україні мало виробників якісного лиття, тому сьогодні ми купуємо його в Туреччині та Китаї. Після відкриття власного сучасного ливарного виробництва, я думаю, що ми зможемо відмовитися від імпорту, – зазначив Павло Штутман.

В створення нового ливарного виробництва ПАТ "Червона Зірка" вже інвестувала близько 120 мільйонів гривень. Після повного запуску процесу тут працюватиме близько 250 чоловік. Орієнтовні річні об’єми – 8 тисяч тонн.

Фото Олександра Козловського, Точка доступу


Головне сьогодні