У Кропивницькому Льотна академія хоче повернути собі статус окремої юридичної особи.

Про це повідомляє Точка доступу з посиланням на пресслужбу льотки.

Під час пресконференції, яка відбулася 6 липня, працівники академії назвали декілька причин.

Заступник директора академії Михайло Сорока процитував закон України "Про вищу освіту".

Територіально відокремлені структурні підрозділи утворюються з метою задоволення потреб регіонального ринку праці у відповідних фахівцях та наближення місця навчання здобувачів вищої освіти. Тоді як Льотна академія готує авіаційних фахівців зовсім не для регіональних потреб, а для всієї України та інших країн. Більше того, за законом відокремленим структурним підрозділом, наприклад, може бути коледж або факультет, але ніяк не академія, – розповів він.

Доповідач звернув увагу, що з 2018 року в академії змінилися 6 очільників, до повноважень яких входить відповідальність не тільки за освітній процес, а й за безпеку аеродрому та безпеку польотів. 

Більшість з них керувало закладом у статусі "виконуючих обов’язків начальника" або "виконуючого обов’язки директора". Найменший термін керівництва – близько 3 тижнів, найбільший – до півтора року.

За словами Михайла Сороки, партнери академії не хочуть мати справу з "в.о.", а іноземні партнери не розуміють, які повноваження у відокремленого структурного підрозділу. 

Таким чином академія втратила чимало можливостей співпраці, участі у грантових програмах, почався відтік іноземних курсантів. 

Також загальмувалися процеси сертифікації, без яких неможливо проведення теоретичної, тренажерної та практичної льотної підготовки. Криза управління негативно позначилась і на фінансовому становищі академії, – зазначив заступник.

Михайло Сорока розповів, що у Льотна академія статусі юридичної особи матиме можливості розвитку. Це й поновлення роботи по сертифікації, розвиток льотного тренажерного центру, відновлення роботи Центру безпілотних літальних апаратів, пошук можливостей (інвесторів, грантових програм) для відновлення зруйнованої ворогом, внаслідок влучання ракети, авіаційної інфраструктури академії тощо. 

Заклад подав клопотання Національному авіаційному університету та Міністерству освіти і науки України про надання академії статусу державної юридичної особи шляхом відокремлення з Національного авіаційного університету із збереженням цілісного майнового комплексу.


Фото: Вікіпедія

Читайте також: На Кіровоградщині матір загиблого військового витратила пів мільйона на ремонт шкільного спортзалу


Головне сьогодні