Прокуратура області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні відносно двох кіровоградців, які брали участь у діяльності незаконної терористичної організації в зоні проведення АТО.

Про це Точці доступу повідомили у прес-службі прокуратури в області.

Встановлено, що вказані особи за отримання грошової винагороди вступили до батальйону «Кельміус» осередку терористичної організацій «ДНР», прийняли присягу осередку та протягом півмісяця виконували накази терористів. Зрадники батьківщини приймали безпосередню участь у діяльності батальйону, в тому числі і у військових діях проти бійців АТО.

Після двох тижнів перебування у лавах терористів, кіровоградці, залишивши зброю, добровільно покинули батальйон та повернулись за місцем проживання, де і були затримані працівниками Управляння служби безпеки України в області.

Відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 258-3 КК України, санкціями якої передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від восьми до п'ятнадцяти років.

На даний час, у кримінальному провадженні, хід якого керівництвом прокуратури області взято на контроль, вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру.

Довідково. Стаття 258-3. Створення терористичної групи чи терористичної організації

1. Створення терористичної групи чи терористичної організації, керівництво такою групою чи організацією або участь у ній, а так само матеріальне, організаційне чи інше сприяння створенню або діяльності терористичної групи чи терористичної організації.


Головне сьогодні