Збройні сили Азербайджану в зоні карабахського конфлікту за останній тиждень вбили 18 вірменських військовослужбовців, ще понад 20 отримали поранення

Про це в неділю повідомила прес-служба Міноборони Азербайджану.

"Підрозділи Збройних сил Азербайджану рішуче припинили за минулий день і ніч спроби проведення ворогом провокацій в різних напрямках фронту і завдали точні удари по його позиціям зі знарядь різного калібру. Знищено кілька одиниць військової техніки протилежної сторони, як мінімум два військовослужбовців особового складу, ще четверо поранені . В цілому ж, вірменська сторона за тиждень втратила 18 убитими і понад 20 пораненими ", - йдеться в повідомленні Міноборони, яке цитує" Інтерфакс ".

Відзначається, що в ході бойових зіткнень загинув солдат азербайджанської армії Ібрагім Нурмагомедзаде.

У свою чергу в Міноборони Вірменії заявили, що збройні сили Азербайджану в ніч на неділю порушили режим перемир'я по всій протяжності лінії зіткнення з силами невизнаної Нагірно-Карабахської республіки (НКР).

"Незважаючи на заявлене верховним головнокомандувачем Азербайджану сприяти заходам щодо зниження ризиків насильства на кордоні, нд Азербайджану продовжили інтенсивний обстріл, застосувавши різне стрілецьку зброю, танки. Збільшилася глибина та інтенсивність обстрілів", - заявили в Міноборони Вірменії.

Керівництво Міноборони Вірменії поставило до відома про інциденти особистого представника діючого голови ОБСЄ Анджея Каспршика, який, у свою чергу, сповістив співголів МГ ОБСЄ.

Нагірний Карабах - регіон в Закавказзі, згідно адміністративно-територіальним поділом Азербайджанської Республіки, знаходиться на її території, фактично - значна частина контролюється невизнаною Нагірно-Карабахської Республікою. Після утворення Радянського Союзу територія Карабаху, заселена переважно вірменами, перейшла до Азербайджанській Республіці. У 1992 році почалася Карабахська війна, в ході якої була проголошена незалежність Нагірного Карабаху.

Вірменія і Азербайджан досі не досягли домовленості з приводу статусу Нагірного Карабаху. C травня 1994 між сторонами діє режим припинення вогню. Врегулюванням карабахського конфлікту займається так звана мінська група ОБСЄ, до складу якої входять у тому числі Росія, США і Франція.

Джерело: Міністерство оброни Азербайджану


Головне сьогодні