Депутати міської ради таки розглянуть звернення нардепа Констянтина Яриніча щодо перейменування міста на Кропивницький.

Інформацію про це передає кореспондент Точки доступу з другого засідання сесії міської ради сьогодні, 10 червня.

Нагадаємо, під час минулого засідання з порядку денного було включено розгляд звернень нардепа щодо перейменування на Єлисаветград та Свято-Єлисавет. 

На початку засідання депутат Роман Колісніченко вніс пропозицію виключити з порядку денного вказане питання, бо на сесії не присутній Констянтин Яриніч і не може представити його самостійно, що, на думку обранця, не дає можливості об'єктивно розглянути звернення.  А це питання вносить лише розкол між мешканцями міста та депутатами міськради.

Втім, голова фракції БПП Ігор Волков зазначив, що на сесії є інший нардеп Олександр Горбунов, який може представити питання.

Відсутність з об'єктивних причин народного депутата не є підставою для зняття з розгляду його звернення, – наголосив він.

До депутатів звернувся і нардеп Олександр Горбунов:

Перейменування міста лежить в площині розгляду Верховної Ради, а додатковий розгляд міської є провокацією. Крім того, ви чините неетично по відношенню до депутатів минулого скликання, які передали варіанти назв на розгляд ВРУ.

В той же час, депутат Валентина Яремчук наголосила, що питання має бути розглянутим, бо перейменування, на її думку, має бути здійснене з врахуванням думки громади.

Пропозицію Романа Колісніченка про зняття питання з розгляду не було підтримане. Тож, звернення нардепа щодо перейменування на Кропивницький буде розглянуте під 29 порядковим номером.

Нагадаємо, минуле засідання сесії було зірване через вимоги окремих депутатів щодо термінових звітів заступників міського голови.


Головне сьогодні