Після того, як у 2017 році чинний уряд прийняв рішення про скасування державного регулювання цін на товари першої необхідності - базові продукти харчування, які ще нещодавно були на столі і в холодильнику, стали недоступними для більшості українців.

Про це у вівторок, 26 лютого, журналістам заявив кандидат у Президенти і лідер опозиційної платформи – «ЗА ЖИТТЯ» Юрій Бойко.

Він розповів, що тільки за минулий рік вартість окремих продуктів харчування зросла приблизно на 200 відсотків. При цьому влада продовжує необгрунтовано підвищувати ціни на житлово-комунальні послуги, проїзд і ліки. За словами Юрія Бойка, така політика змушує людей голодувати, економити на здоров'ї і найнеобхіднішому.

Жодна країна в світі не відпускає ціни на товари першої необхідності, перебуваючи в умовах економічної кризи. Це рішення стало спусковим механізмом: воно спровокувало моментальне збільшення вартості продуктів харчування. Наприклад, хліб відразу подорожчав на 22%, а слідом за ним - овочі і м'ясо. При цьому ціни на ліки також постійно зростають, через що медикаменти стали розкішшю для переважної більшості пенсіонерів і звичайних українців. Після виборів ми відновимо державне регулювання цін, скасуємо додаткові податки на ліки і створимо нормальні умови життя для людей , - заявив Юрій Бойко.

Він підкреслив, що в цінах на продукти закладені також і високі тарифи на газ і електроенергію, які змушений оплачувати кінцевий споживач.

Щоб зробити буханку хліба, виробник змушений закладати в ціну і вже витрачені енергоносії, які виросли в кілька разів. Розплачується за це покупець зі своєї мізерної пенсії або зарплати. При цьому держава самоусунулася від підтримки соціально вразливих груп, скасувавши держрегулювання цін. Це просто злочин проти власних громадян. Ми це зупинимо , - заявив Юрій Бойко.

Політик зазначив, що з 1 січня 2019 року мінімальна зарплата в Україні склала 4173 гривень, а мінімальна пенсія – 1669  гривень. За словами Юрія Бойка, ці суми - фікція і не відповідають реальному прожитковому мінімуму.

Перш ніж встановлювати такі мізерні пенсії і зарплати - потрібно вийти чиновникам до людей і подивитися їм в очі. Життя в високих кабінетах відрізняється від життя 90% українців , - підкреслив Юрій Бойко.

Нагадаємо, Юрій Бойко виступив з ініціативою про збільшення мінімальної зарплати до 7000 гривень, мінімальної пенсії - до 3000 гривень, а прожитковий мінімум - до 3800 гривень.

Читайте також: Юрій Бойко: Люди повинні жити, а не виживати

Читайте також: Юрій Бойко: Ніколи не стане успішною держава, якщо переважна кількість громадян живе в умовах тотальної бідності

Політична агітація


Головне сьогодні