Підприємство «Укрлітійдобування», яке мало розробляти на Кіровоградщині Полохівське родовище літієвих руд, і в якого зараз прокуратура намагається через суд відібрати землю, є близьким до одіозного регіонала Юрія Іванющенка та сина екс-прем’єр-міністраУкраїни Миколи Азарова. Про це пише видання «Деловая столица».

Зокрема, повідомляється, що компанія «Укрлітійдобування» зі статутним капіталом 10 тисяч гривень була зареєстрована в Кіровоградській області за декілька місяців до того, як отримала дозвіл від місцевої влади на розробку родовища. Її директором став Максим Павлов, який також керував ТОВ «Інвестеко», яке було пов'язане з депутатом Верховної Ради від Партії регіонів Юрієм Іванющенком.

Крім того, засновником «Укрлітійдобування» також виступав маловідомий житель Боярки Роман Кукотенко, представник девелоперської групи «Розвиток», яку в свою чергу через австрійську компанію Garda контролював ще один відомий регіонал Олексій Азаров – син колишнього керівника уряду України Миколи Азарова.

Як пише видання, в жовтні прокуратура подала 50 позовів до Господарського суду Кіровоградської області з вимогою визнати рішення органів виконавчої влади про передачу земельних ділянок під родовищами підприємству «Укрлітійдобування» протиправними, а акти на ці земельні ділянки, видані компанії, недійсними.

Нагадаємо, раніше прокуратура Кіровоградської області повідомляла, що у судовому порядку вимагає повернути державі незаконно відчуженні земельні ділянки, під якими розташовано Полохівське родовище літієвих руд.

За інформацією Держгеоінформу України, поклади родовища складають 26,8 мільйонів тонн, вартістю десятки мільярдів гривень.


Головне сьогодні