Українські правоохоронні органи перекрили канал фінансування так званої "ДНР" - затримали групу осіб, які налагодили незаконний збут сигарет, частину виручки від якого йшла на фінансування членів НВФ.

Як повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України у вівторок, встановлено, що злочинна група, до якої входили громадяни України з декількох областей і окремі співробітники органів внутрішніх справ, які беруть участь у АТО, займалася збутом контрафактних підакцизних товарів з ДП "Тютюнова фабрика" Хамадей "(Донецьк).

"Зокрема 22 листопада цього року на території Полтавської та Вінницької областей затримано 2 вантажних автомобіля, під час огляду яких виявлено та вилучено контрафактні тютюнові вироби відомих міжнародних брендів на суму понад 16,5 млн грн. За оперативними даними частину коштів від вартості реалізованої контрафактної продукції надходила в розпорядження і для фінансування терористичної організації "ДНР" ", - йдеться в повідомленні.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за фактом фінансування в особливо великих розмірах так званої "ДНР" (ч. 3 ст. 258-5 КК України), ГУ Міндоходов в Кіровоградській області до ЕРДР внесено відомості про скоєний кримінальному правопорушенні, передбаченому ч. 1 ст . 204 КК України (незаконне виготовлення, зберігання, збуту або транспортування з метою збуту підакцизних товарів).

У кримінальних виробництвах здійснюється ряд невідкладних слідчих дій.


Головне сьогодні