Вироком Кіровського районного суду м. Кіровограда місцевого мешканця визнано винним у розповсюдженні матеріалів із закликами до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або до захоплення державної влади.

Про це Точці доступу повідомили у прес-службі прокуратури області.

Суд підтримав позицію державного обвинувача та призначив засудженому покарання у вигляді 2 років позбавлення волі. Зважаючи на те, що чоловік повністю визнав свою вину у вчиненому злочині, щиро покаявся, а також сприяв розкриттю злочину, його звільнено від відбування покарання з іспитовим терміном на 2 роки.

Крім того, на засудженого покладено обов’язки, передбачені ст. 76 КК України, а саме: не виїжджати за межі України на постійне проживання без дозволу кримінально-виконавчої інспекції, повідомляти інспекцію про зміну місця проживання, роботи або навчання, з’являтися для реєстрації до кримінально-виконавчої інспекції.

Нагадаємо, співробітники УСБУ в Кіровоградській області викрили кіровоградця, який займався розповсюдженням в мережі Інтернет матеріалів деструктивного характеру та пропагував ідеї сепаратизму та екстремістської діяльності. Встановлено, що вказано особа понад 10 років проживала на території Російської Федерації.


Головне сьогодні