Живописні, так і графічні твори молодого художника Дмитра Павленка презентували в картинній галереї «Світ і Вітчизна» - відділі обласного художнього музею, повідомили Точці доступу організатори.

Під час відкриття виставки «Картини, які дарують світло» автор подарував до фондів музею роботи «Шаляпін живий» (2013) та «Хатинка у селі Озаряни» (2012).

Довідка. Дмитро Павленко народився 31 січня 1986 року в Первомайську Харківської області. З відзнакою закінчив Первомайську дитячу художню школу та Харківське художнє училище за спеціальністю «художник-живописець». Навчався на факультеті «Дизайн середовища» Харківської державної академії дизайну і мистецтв.

Автор 7 наукових праць з вивчення творів мистецтва, реставрації живопису та гуманітарних дисциплін. Неодноразово брав участь у арт-проекті «Харківські дворики», що проходив у Харківському обласному художньому музеї. У 2011 році представляв м Харків на Міжнародній виставці сучасного українського мистецтва у Лондоні.

У 2009-2010 роках брав участь у реставраційних роботах у храмі Різдва Христова в с Уланок Курської області (Російська Федерація). У 2013 році займався реставраційними роботами у храмі Трьох Святителів м. Харкова.

У вересні 2014 року експозиція робіт Павленка була представлена в Кіровоградській регіональній торгово-промисловій палаті.


Головне сьогодні