Кіровоградці можуть цікаво провести ніч із суботи на неділю серед історичних раритетів, повідомили Точці доступу в обласному краєзнавчому музеї.

Городян запрошують до участі в культурно-мистецькій акції «Зіркова ніч у краєзнавчому музеї», яка проходитиме 17 травня в рамках Х міжнародної акції «Ніч музеїв» з нагоди міжнародного Дня музеїв.

Святкова програма «Живи, Україно, живи для краси, для сили, для правди і волі!» розпочнеться о 16.00 та триватиме до 23.00. Основні теми: «Єдина країна -  единая страна», 200-річчя від дня народження Т.Г.Шевченка, 75-річчя утворення Кіровоградської області, 70-річчя визволення Кіровограда, Кіровоградщини, України від німецько-фашистських загарбників, 260-річчя Єлисаветграда — Кіровограда. До неї увійшли концертні виступи, зустрічі з талановитими краянами, перегляд відео про туристичну привабливість краю тощо. Відвідувачі зможуть оглянути кілька виставок різної тематики, поспілкуватися з фахівцями здорового способу життя - універсологами.

Звучатиме музика різних стилів та напрямків, пісні, буде багато поезії. Виступатимуть групи українського бойового гопака та брейк-дансу, рок-гуртів «Торь» і «Само собой».

Огляд оновленої експозиції відділу історії з 17.00 до 21.00 буде акційним. Ціни на вхідні квитки: 5 грн. - для дітей, 10 грн. - для дорослих. Щопівгодини буде формуватись збірна група для проведення оглядової екскурсії. У цей день екскурсії проводимо безкоштовно для груп у 15-20 осіб. Відвідувачі за квитками увечері візьмуть участь у розіграші лотереї.

Нагадаємо, «Ніч музеїв» - міжнародна мистецька акція, започаткована у 1999 році за ініціативою Міністерства культури Франції. «Ніч музеїв» покликана допомогти музеям та галереям світу максимально розкрити свій потенціал, привернути увагу молодого покоління, розширити коло знавців та шанувальників культурних і мистецьких явищ. У «Ніч музеїв» відвідувачі отримують змогу протягом усієї ночі безплатно оглядати експозиції, долучатися до численних майстер-класів, мистецьких акцій, перформансів, вуличних вистав, презентацій, кінопереглядів тощо.


Головне сьогодні