Український фільм Олеся Саніна "Поводир", який висунуто на премію «Оскар» покажуть у рамкахвсеукраїнського туру у Кіровограді 27 жовтня, інформують "Новини Кіровоградщини".

Оскарівський комітет України вибрав історичну драму "Поводир" режисера Олеся Саніна для представлення України в 2014 році на 87-й церемонії вручення премії "Оскар" в номінації «Кращий фільм іноземною мовою».

У Кіровограді проведуть прес-конференцію, присвячену промо-туру фільму-номінанту на «Оскар».

Головні ролі в картині зіграли співачка Джамала, актори Антон Святослав Грін, Станіслав Боклан, Олександр Кобзар і американський актор Джефф Баррелл.

Вперше український фільм транслюватиметься з таким масштабом у всіх кінотеатрах країни. У фільмі використані документальні кадри в реальних декораціях. Стрічка заснована на реальних подіях 30-х років. Зйомки проходили в багатьох українських містах.

Вперше в українському кіно буде застосований тіфлоперекрад - коментування візуальних елементів фільму, тобто передача словом того, що показано. Кожен незрячий зможе відвідати кінотеатр і «побачити» те, що відбувається на екрані.

У фільмі «Поводир» показана доля людей, які позбавлені бачити барви світу. Фільм про любов, вірність, підлість і зраду в кращих традиціях голлівудського кіно. В основі сюжету – мандри Радянською Україною американського хлопчика та українського сліпого музиканта.

План промо-показу фільму «Поводир»:

19:00 - прес-конференція зі знімальною групою

19:30 - показ фільму «Поводир»

21:30 - зустріч з глядачем, пряме спілкування з режисером та акторами картини.


Головне сьогодні