У Кіровограді продовжуються дискусії навколо перейменування міста. На площі перед будівлею Кіровоградської міської ради сьогодні зібрались кількасот місцевих мешканців з плакатами та національними прапорами, відстоюючи свій варіант назви міста.

 Про це з місця подій повідомляє кореспондент Точки доступу сьогодні, 2 червня.

Учасники мітингу стояли з плакатами "Депутати, почуйте нас", "Перейменування не на часі", "Stop Кропивницький", "Громаду не чують". Організаторами зібрання були активісти об'єднання "Рух за Єлисаветград", однак серед мітингарів були й мешканці, які вважають, що перейменування міста не на часі.

Під час мітингу транслювалося сьогоднішнє засідання Верховної ради України. Однак, хоч питання перейменування Кіровограда мали розглядати сьогодні, в порядку денному його немає. 

До мітингувальників вийшов і міський голова Андрій Райкович, який висловив думку, що перейменування міста не на часі. На його думку, якщо проводити його без врахування волевиявлення громади, то краще не робити цього взагалі. Крім того, міський голова зазначив, що звернеться з проханням до ВРУ, щоб йому дали можливість виступити перед народними обранцями та донести думку громади в той день, коли буде розглядатися перейменування Кіровограда. 

Також це питання в черговий раз буде винесене на розгляд міської ради завтра, 3 червня. 


Головне сьогодні