У Кропивницькому на базі комунального некомерційного підприємства “Кіровоградська обласна лікарня” відбувся майстер-класу на тему: “Експертна радіологічна діагностика захворювань печінки”, участь в якому взяли 45 представників медичних закладів нашого регіону, а також фахівці відділення променевої діагностики та променевої терапії університетської клініки Національного медичного університету ім. О.О. Богомольця (Київ). 

Про це повідомили в пресслужбі обласної ради, передає Точка доступу.

В рамках майстер-класу лікарі Кіровоградщини пройшли теоретичні навчання, прослухавши онлайн-лекції представників Національного медичного університету ім. О.О. Богомольця про методи дослідження хронічних захворювань печінки та сучасні можливості діагностики хвороб печінки. Теоретичні знання одразу закріпили практичними заняттями на сучасному медичному діагностичному обладнанні експертного класу, що використовується для ультразвукової еластометрії та стеатометрії печінки.

Тема навчання надзвичайно актуальна, зазначає генеральна директорка КНП “Кіровоградська обласна лікарня”, голова постійної комісії Кіровоградської обласної ради з питань охорони здоров’я, депутатка обласної ради Лариса Андреєва. Останнім часом кількість виявлених випадків захворювань печінки виросла на 30%. Як відомо, рання діагностика захворювань – перший крок до ефективного лікування, а еластографія – саме та методика, яка дає можливість своєчасно, на ранніх стадіях виявляти онкологічні захворювання печінки. Тому лікарням потрібні спеціалісти, які навчені сучасним методикам радіологічної діагностики захворювань печінки.

Кіровоградська обласна рада завжди охоче вітає освітні заходи та прагнення фахівців покращувати свій рівень. Не випадково навчання відбувається стінах Кіровоградської обласної лікарні, оскільки це не лише заклад для надання медичної допомоги, а й регіональний центр апробації нових досягнень в галузі медицини, центр впровадження нових методик та місце зосередження провідних фахівців, поєднаних однією метою – покращенням якості життя громадян. Важливість такого навчання беззаперечна: знання та навички діагностики захворювань на ранній стадії допоможуть завчасно виявляти захворювання та ефективно лікувати пацієнтів, – звернувся до учасників майстер-класу перший заступник голови обласної ради Юрій Семенюк

За словами Лариси Андреєвої, обладнання для ультразвукової еластографії печінки Кіровоградській обласній лікарні потрібно для надання медичної допомоги мешканцям регіону, а також внутрішньо переміщеним особам та військовослужбовцям Збройних Сил України.

Реклама


Головне сьогодні