На вибір кіровоградців намагаються вплинути брудними політичними технологіями.

Яр1Так вважають у штабі кандидата на міського голову Андрія Райковича.

Як приклад, називають вкидання представниками команди опонента неправдивої інформації в місцеві ЗМІ та намагання асоціювати переможця 1-го туру виборів з певною партією.

Про мера і політику

- Андрій Райкович з самого початку не позиціонував себе, як політична фігура. Він завжди говорив, що майбутній мер має бути поза політикою, адже вирішувати нагальні проблемні питання та займатися розвитком міста, одночасно думаючи про політичну доцільність і приналежність, неможливо, - пояснив ситуацію керівник виборчого штабу Андрія Райковича Костянтин Яриніч.

За його словами, перемога Райковича в 1-му турі виборів міського голови довела, що кіровоградці хочуть бачити на цій посаді досвідчену людину, яка повністю відповідає тим вимогам, що ставляться перед персоною майбутнього мера.

Про кадрові домовленості

Костянтин Яриніч підкреслив, що всі кадрові питання будуть вирішуватися лише після того, як стане зрозуміло, що Андрій Райкович переміг на виборах і обрався міським головою Кіровограда. Тоді ж обговорюватимуть і можливі кандидатури в його команду. До оголошення результатів 2-го туру жодних перемовин ні з ким вестися не буде й портфелі нікому не роздаватимуться.

- У деяких ЗМІ тиражувалася інформація, що на Артема Стрижакова начебто йде тиск, щоб він зняв свою кандидатуру, що йому за поразку у 2-му турі виборів нібито пропонують посаду заступника міського голови. Хочу сказати, що все це є брехнею. Я, як керівник виборчого штабу Андрія Райковича, і він сам не говорили на цю тему зі Стрижаковим. Якщо наш опонент може назвати прізвища когось іншого, хто нібито від нашого імені пропонував йому якусь посаду, то нехай зробить це. Ми йдемо на вибори не заради роздачі посад, а щоб розбудувати наше місто, - зазначив Костянтин Яриніч.

Про рекламну кампанію

За словами Яриніча, Артему Стрижакову вже довелося тет-а-тет вибачатися перед Андрієм Райковичем за дії свого штабу. Зокрема, йдеться про друковані матеріали, які розповсюджували з агітаційних палаток Стрижакова, і в яких виборців намагалися переконати, що інший кандидат в мери Кіровограда вже мешкає в Австрії або збирається туди виїхати за якийсь час.

- У нас абсолютно думаюча аудиторія, і мені не хочеться, щоб деякі молоді політики починали свою кар’єру з розповсюдження неправдивої інформації. Ми у своїх матеріалах розповідаємо виключно про себе, про своє бачення розвитку Кіровограда і ніяк не зачіпаємо іншого кандидата, не оцінюємо його дії, - підкреслив Костянтин Яриніч.

У штабі Андрія Райковича побоюються, що 15-го листопада може бути застосований підкуп виборців з боку його опонента.

- Є деякі факти, вони не підтвердженні, але все ж не дають на 100% сподіватися, що голосування під час 2-го туру виборів міського голови Кіровограда буде абсолютно чесним, - зазначив Яриніч.


Головне сьогодні