Кабінет міністрів проведе перевірку на предмет корупції польоту міністра екології та природних ресурсів Ігоря Шевченка на літаку депутата і власника газодобувного бізнесу Олександра Онищенка.

Про відповідне рішення уряду повідомляє "Українська правда" з посиланням на прес-службу Кабміну.

Відзначається, що перевірка проводитиметься по його поїздці за межі території України чартерним рейсом з використанням приватного літака, а також на предмет відповідності таких дій міністра вимогам законодавства.

Відповідні доручення були дані Нацдержслужбі, Мінінфраструктури, Мін'юсту, Госпогранслужеи, Державіаслужбі на виконання рішення Кабміну від 17 червня і у зв'язку із зверненнями народних депутатів.

Як повідомлялося, керівник фракції Радикальної партії Олег Ляшко закликав прем'єра і депутатів відправити у відставку Шевченко, зазначаючи, що під час пожежі на нафтобазі БРСМ, міністр був в Ніцці у відпустці.

Коли глава Мінприроди відкинув ці звинувачення, Ляшко з трибуни парламенту повідомив, якими літаками вилітав з країни і повертався в неї міністр.

Пізніше Шевченко підтвердив факт свого польоту літаком Онищенко з Ніцци, проте зазначив, що не бачить у цьому корупції.

Міністр також зазначив, що був за кордоном у суботу-неділю (6-7 червня), проінформувавши прем'єра про те, що залишає країну, а в понеділок вже був на роботі.


Головне сьогодні