Сьогодні, 3 червня, під стінами Кіровоградської міської ради на мітинг зібралися близько трьох сотень людей.

Про це з місця подій повідомляє кореспондент Точки доступу.

Мешканці міста прийшли відстоювати свої позиції відразу з кількох проблемних питань, а саме – перейменування міста та реформування пологових будинків. Серед учасників мітингу були помічені працівники другого пологового будинку, громадські діячі та небайдужі мешканці міста.

Ми вважаємо, що це не насущна проблема. У нас вистачає роботи – ми працюємо на повну потужність, а нас хочуть перенести в інший пологовий будинок. Ми не бачимо в тому сенсу. Через це багато людей може залишитися без роботи. Нас не можна туда переводити, – зазначила працівниця другого пологового будинка Оксана Гуменюк.

Однак, якщо у питанні підтримки колективу другого пологового будинку протестуючі були єдині, то погляди на майбутню назви міста думки розійшлись, що навіть стало причиною словесних суперечок.

Ми вийшли підтримати працівників другого пологового будинку і відстояти українське ім'я для українського міста. Ми вважаємо, що назва має об'єднувати, такою є саме Кропивницький, – наголосила представниця громадської організації "Сокіл" Юлія Вічко.


Ми вишли відстояти пологовий будинок №2, а також нову назву міста. Ми проти перейменування на Кропивницький, я вважаю, місто має називатися Єлисаветградом, – говорить учасниця мітингу Яна Іванівна.

Мітингуючі сформували ініціативні групи і планували виступити перед депутатами.

Детальніше про мітинг під стінами КМР – у фоторепортажі Олександра Козловського.

Нагадаємо, вчора під стінами КМР мітингували прихильники назви "Єлисаветград".


Головне сьогодні