Пожежа на першій черзі гірничо-збагачувального комплексу компанії “Велта” сталась у Новомиргородському районі о 16:15 вчора, 8 жовтня.

Про це Точці доступу повідомили у прес-службі компанії.

Вогонь спалахнув на фабриці №1 у відділенні гравітаційного збагачення. Три пожежні команди за 5 годин ліквідували загоряння та завадили вогню розповсюдитись на інші частини фабрики №1 та фабрику №2.

“Найголовніше, що на підприємстві ніхто зі співробітників не постраждав, - коментує ситуацію виконавчий директор компанії “Велта” Юрій Вольський. - Фабрика №2 не припиняла своєї роботи, тож ми працюємо в плановому режимі, але з меншою потужністю. Компанія планує збільшити навантаження на робочі потужності до моменту відновлення фабрики №1. В жодному разі підприємство не буде припиняти свою роботу”.

Підприємство підраховує мільйонні збитки та розробляє план відновлення та виходу на повну потужність. Причини пожежі будуть встановлюватися правоохоронними органами та внутрішнім розслідуванням на ГЗК. Однією з версій зараз розглядається підпал.

Довідка: ТОВ Виробничо-комерційна фірма „Велта” - українська компанія, що створена у 2000 році та володіє двома ресурсними активами в Кіровоградській області – Лікарівським та Бирзулівським родовищами. На базі останнього компанією було побудовано протягом рекордних 8 місяців 2011 року гірничо-збагачувальний комплекс з видобутку та переробки ільменітового концентрату. Загальна кількість створених робочих місць – понад 600. Генеральний директор компанії – Андрій Бродський.

Компанія – одна з небагатьох українських гірничих компаній, що підтвердила ресурсну базу родовища за міжнародними стандартом JORC. «Велта» веде прозорий та соціально відповідальний бізнес. Це підтверджує міжнародний фінансовий аудит, який щороку проводять спеціалісти Backer Tilly.


Головне сьогодні