Тетяна Кумпан та її маленький син Андрій щотижня приходять до координаційного волонтерського центру в Олександрії та приносять допомогу воїнам. Свого захисника, батька та чоловіка Максима Кумпана, родина втратила влітку.

Про це Точці доступу розповіла керівниця центру Ірина Кабанова.

Ця історія розпочалася, коли військовий Максим Кумпан звернувся до волонтерського осередку за допомогою – йому з побратимами потрібна була машина. 

Ми знайшли авто, взяли його на обслуговування і збирали гроші усією громадою. Але так трапилося, що він загинув. Проте ми виконали його мрію – дозбирали гроші та відправили машину побратимам. Вона і зараз там у районі Бахмута, – розповіла Ірина Кабанова.

Загинув 31-річний військовий 11 вересня під час виконання бойового завдання на території Донецької області. У нього залишилася дружина, два сини та новонароджена донечка. Жінка весь час допомагала чоловікові, коли він був на передовій. Не припинила допомогти бійцям і після його смерті.

Тетяна разом зі своїм сином Андрієм приходять щотижня і щось приносять. Різні смаколики, сало, закрутки. Андрійко віддає усі свої накоплені гроші. Якось він знову приніс, і волонтери спитали, на що збирав. Він сказав, що хотів купити мамі квіти. Нас дуже зворушило його бажання, тож ми склалися і купили йому букет. Все, що він збирає, приносить на допомогу нашим військовим.

Таких історій, коли люди віддають останнє на допомогу української армії – безліч, розповіла Ірина Кабанова. Поки в Україні живуть такі люди, Росія ніколи не переможе.


Головне сьогодні