Міліціонер, який «кришував» наркобізнес в Олександрії, зараз працює начальником Новомиргородського районного відділу міліції, інформують «Олександрійські новини».

Також нещодавно в ефірі телеканалу «Інтер» вийшов сюжет про мережу наркобізнесу, організовану і налагоджену працівниками Олександрійського міського відділу міліції.

Олександрієць, підполковник міліції Олександр Козловський, який не так давно обіймав посаду заступника начальника Олександрійського міського відділу міліції – начальника кримінальної міліції «засвітився» у «кришуванні» наркоторгівлі. Але це не перешкодило йому не тільки залишитися на службі, але й отримати підвищення. Зараз він працює начальником Новомиргородського районного відділу міліції.

Як розповіли журналісти телеканалу «Інтер», групу наркодилерів виявили співробітники обласного Управління по боротьбі з організованою злочинністю. Декількох фігурантів цієї гучної справи вже відправили до тюрми.

Про схему «кришування» наркоторговців розповіли затримані і свідки.

- Заїжджали брали гроші десь біля 3 тисяч доларів і їздили вони до цього, до Козловського, возили йому гроші, – розповів затриманий Роман Чабан.

Свідки розповіли і про те, що міські міліціонери після викриття групи спробували звинуватити у скоєних ними злочинах співробітників УБОЗу і під тиском примушували своїх «підшефних» розповсюджувачів наркотиків під диктовку писати фіктивні заяви.

Чи було внутрішнє розслідування та які його результати, начальник обласного управління міліції Анатолій Вітюк розповісти журналістам не захотів. Є коментар тільки прес-служби, але фактично в ньому немає ніякої інформації.

- Ми утримуємося від будь-яких детальних коментарів, оскільки як і свідчення в'язня, так і відеоряд знаходиться на вивченні в прокуратурі, – запевнила журналістів «Інтера» Віталіна Бевзенко, начальник Центру громадських зв'язків УМВС України в Кіровоградській області.

В обласній прокуратурі відео, що записане ще півроку тому, і на якому свідки розповідають про міліціонерів-перевертнів отримали, за їх словами, лише минулого тижня. Нині відкрито кримінальне провадження.

- Основна версія слідства зводиться до того, що в місті Олександрії організована мережа збуту наркотичних речовин під прикриттям органів внутрішніх справ, – повідомила Оксана Звенигородська, прес-секретар прокурора Кіровоградської області.


Головне сьогодні