10 лютого співробітники так званих "МГБ і МВС ЛНР" затримали в Луганську "міністра" будівництва та житлово-комунального господарства "республіки" Олексія Русакова. Як повідомляє сайт сепаратистів "ЛуганскІнформЦентр", також був затриманий підрядник за програмою "100 будинків".

За повідомленням сайту, "чиновник" і підрядник підозрюються в розкраданні "бюджетних коштів". З 100 будинків були побудовані всього чотири.

"10 лютого 2016 року МДБ ЛНР спільно з МВС ЛНР в рамках порушеної кримінальної справи за ознаками скоєння злочину, передбаченого п. Б. ч.2 ст.351 КК ЛНР "Нецільове витрачання бюджетних коштів, вчинене в особливо великих розмірах", затримані міністр будівництва і житлово-комунального господарства "республіки" Олексій Русаков і директор фірми-генерального підрядника по реалізації державної "Програми відновлення 100 будинків" ТОВ "Ліга -стройсервіс "Максвелл Саммі", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, колишній директор Луганського МКП "Теплокомуненерго" Олексій Русаков очолив міністерство будівництва і "ЖКГ ЛНР". Раніше Олексій Русаков був засуджений на 4 роки позбавлення волі за махінації з комунальними платежами. У квітні 2015 року співробітники СБУ спільно з Держслужбою фінансового моніторингу заблокували рахунки «міністра будівництва і житлово-комунального господарства» «ЛНР» Олексія Русакова, який зберігав в українському банку 550 тисяч доларів США та 1 мільйон 240 тисяч гривень.


Головне сьогодні