Державне агентство з відновлення Донбасу вже має план відновлення регіону – наразі короткотерміновий, тактичний, з намірами розробити довготривалу стратегію робіт.

Про це Точці доступу повідомив в ексклюзивному коментарі голова Держагентства Андрій Ніколаєнко.

- У перспективі до процесу будуть залучені підрозділи, які мають безпосередній стосунок до сфер відновлення, а також соціальні працівники, психологи тощо.

Першочерговим завданням, за інформацією Ніколаєнка, є швидкий аналіз фронту робіт, головним чином – з урахуванням зими: стану водоводів, газопроводів тощо. Керівник агентства уточнює: якщо відновити ту чи іншу ділянку швидко не вийде – людей звідти або переселятимуть, або розбиватимуть для них мобільні пункти обігріву, утримання тощо.

Щодо вартості відновлення регіону, то, повідомив Андрій Ніколаєнко, теоретично йдеться про суму майже 12 мільярдів гривень: «Будемо залучати й донорів, але з обов’язковим забезпеченням прозорості витрат – підривати довіру до держави в жодному разі не можна».

Нагадаємо, колишнього голову Кіровоградської ОДА Андрія Ніколаєнка призначили Головою Державного агентства України з питань відновлення Донбасу.


Головне сьогодні