Понад 150 учасників бойових дій на сході України пройшли лікування в обласному госпіталі для ветеранів Вітчизняної війни станом на сьогодні, 18 жовтня, передає кореспондент Точки доступу.

Про це розповів під час семінару з організації психологічної реабілітації учасників бойових дій головий лікар Геннадій Сябренко.

- Першого пацієнта – учасника АТО госпіталь прийняв у червні. Відтоді більше 150 бійців пройшли у нашому закладі лікування й реабілітацію, - сказав Сябренко.

Він також повідомив, що сьогодні в лікувальному закладі перебуває 56 пацієнтів, які воювали  складі української армії на сході.

Для забезпечення психологічної реабілітації бійців задіяні кафедра медичної психології Харківської медичної академії післядипломної освіти, громадська організація «Українська асоціація фахівців з подолання наслідків психотравмуючих подій», Кіровоградській педуніверситет імені Винниченка (кафедра практичної психології та соціальної педагогічки), колектив госпіталю, фахівці обласної психоневрологічної лікарні.

Нагадаємо, досвід Кіровоградщини в організації реабілітації учасників бойових дій визнали кращим в Україні.


Головне сьогодні