Кіровоградський обласний госпіталь для ветеранів Великої Вітчизняної війни змінить назву, з одночасним збереженням профілю своєї діяльності.

Про це Точці доступу повідомив головний лікар Геннадій Сябренко.

- Ми подали відповідну пропозицію до Міністерства охорони здоров'я, - сказав Сябренко. - Зараз такий процес перепрофілювання госпіталів триває по всій країні. Згідно з нашою пропозицією, установа має називатися «Госпіталь для ветеранів». Мої колеги з Вінниці, наприклад, подали варіант назви «Госпіталь для ветеранів війн», бо ветеранів праці лишилося не так багато.

Однак, зазначив Сябренко, справа не у зміні назви, а у фінансах, які потрібні  для юридичного оформлення всіх належних документів. Однак скільки для цього потрібно коштів, він іще сказати не готовий.

- Йдеться про зміну юридичної адреси, печаток, бюджетних та дозвільних документів, виписаних для установи зі старою назвою. А це серйозні кошти, - сказав головний лікар.

Він підкреслив, що основним профілем госпіталю є надання медичної допомоги військовим, які постраждали в зоні АТО.

- Ми вже приймаємо на лікування поранених із зони АТО. Є закон, відповідно до якого учасники антитерористичної операції мають право у нас лікуватися. Зрештою, хворим людям байдуже, як називається лікувальна установа. Головне — кваліфікована медична допомога. Підкреслюю: ми не змінюємо ні профіль, ні спеціалізацію. Йдеться тільки про назву, яку голова обласної ради має право пропонувати територіальній громаді. Навпаки, ми хочемо розширити соціальну складову, охопити молодих людей, надавати їм, крім медичної, ще й психологічну допомогу, - сказав Сябренко.

Нагадаємо, сьогодні сайт «Гречка» повідомив про те, що обласний госпіталь для ветеранів може змінити профіль.


Головне сьогодні