Олександрійська міська влада наголошує на недопустимості перевищення відсотка торговельної надбавки на ціни на продовольчі товари.

Про це йдеться у зверненні міської влади:

„До уваги суб’єктів господарювання!

В останній час у торговельній мережі і на ринках області має місце певне підвищення цін на хліб, цукор, овочі та інші продовольчі товари.

Міська влада звертає увагу на необхідність безумовного дотримання державної дисципліни цін усіма суб’єктами діяльності, які здійснюють виробництво і реалізацію продукції.

З метою недопущення необґрунтованого підвищення цін на основні продовольчі товари та овочі, зокрема на картоплю, звертаємо Вашу увагу на те, що в місті діє розпорядження голови Кіровоградської обласної державної адміністрації від 05.05.2011 року №386-р «Про регулювання цін на основні продовольчі товари», яким:

1) встановлено граничний рівень торговельної надбавки на соціально значущі продукти харчування такі, як макаронні вироби, крупи, цукор, яловичину, свинину і м’ясо птиці, ковбасні вироби, молоко, сир, сметану, масло вершкове, олію соняшникову, яйця курячі – не вище 15 відсотків без урахування витрат з їх транспортування у міжміському сполученні; борошно та хліб – не вище 10 відсотків без урахування витрат з їх транспортування у міжміському сполученні;

граничний рівень рентабельності виробництва борошна пшеничного вищого, першого і другого ґатунку, борошна житнього обдирного, хліба вагою більше як 500 грамів з борошна пшеничного вищого, першого і другого ґатунку та їх суміші, борошна житнього та суміші борошна пшеничного та житнього простої рецептури (борошно, дріжджі, сіль, вода) без додавання цукру, жиру, інших наповнювачів, а також хліба і хлібобулочних виробів для діабетиків – у розмірі 5 відсотків до повної планової собівартості;

2) запроваджено декларування зміни оптово-відпускних цін на борошно пшеничне вищого, першого і другого ґатунку, борошно житнє обдирне, крупу гречану, яловичину, свинину, м’ясо птиці, ковбасні вироби варені, молоко коров’яче питне (пастеризоване, фасоване у плівку), сир, сметану, масло вершкове, яйця курячі, цукор, олію соняшникову.

Механізм декларування зміни оптово-відпускних цін на продовольчі товари визначений постановою Кабінету Міністрів України від 17 жовтня 2007 року №1222. Декларуванню підлягають зміни оптово-відпускних цін на продовольчі товари, у разі, коли такі ціни збільшуються протягом місяця більш як на 1 відсоток.

Для отримання висновку на соціально-значущі продовольчі товари, зміни цін на які підлягають декларуванню, суб’єктам господарювання необхідно направити до Держцінінспекції України повний пакет документів відповідно до постанов Кабінету Міністрів України від 17 жовтня 2007 року №1222 «Порядок декларування зміни цін на продовольчі товари» та від 17 квітня 2008 року №373 «Про затвердження порядку формування цін на продовольчі товари, щодо яких запроваджено державне регулювання».

Звертаємося до Вас з проханням суворо дотримуватися вимог законодавства, в іншому випадку до порушників будуть застосовуватися штрафні санкції”.

За матеріалами сайту Олександрійської міськради.


Головне сьогодні