Середня зарплата по Кіровоградщині становить 5 300 грн. Чому на семи підприємствах найнижча заробітна плата по області, з’ясовував сьогодні, 20 липня, голова ОДА Кіровоградщини Сергій Кузьменко під час спілкування з їх керівниками.

Таку інформацію з облдержадміністрації передає кореспондент Точки доступу.

Сергій Кузьменко заявив, що сьогодні область має всі можливості, щоб нічим по розвитку не поступатися іншим регіонам. На його думку, Кіровоградщина процвітає – здійснюється реконструкція лікарень, ремонт доріг, закупили нові тролейбуси. Проте розмови про розвиток не мають користі до тих пір, поки громадяни не матимуть гідної зарплатні.

Допоки наша область буде займати найнижчі сходинки у рейтингу заробітних плат по Україні? Невже наш агроном гірший від вінницького? Не потрібно економити на людях. Я розраховую, що ви мене почуєте, і при наступній нашій зустрічі покажете кращу статистику по виплатам своїм працівникам, де заробітна плата, наприклад, зросте з 3,5 тис. грн. до 5-6 тисяч, – звернувся з дорученням до підприємців Сергій Кузьменко.

Як результат, вислухавши настанови губернатора, директор Знам’янського ПП  «Марсель» Юрій Ковальчук пообіцяв, що вже із сьогоднішнього дня підвищить оплату праці своїм працівникам на 100 гривень, і продовжить піднімати щомісяця.

Нагадаємо, зростання середньої зарплатні: Кіровоградщина увійшла до ТОП-5 регіонів України.


Головне сьогодні