Єдиний в Україні виробник феронікелю - Побузький феронікелевий комбінат (м. Побузьке, Голованівський район) - вже заявив про можливі збитки, пов'язані з падінням цін на продукцію підприємства.

Гендиректор ТОВ ПФК Олег Беспалов:

"Падіння вартості нікелю на світовому ринку, куди наш комбінат поставляє свою продукцію, негативно позначиться на економіці підприємства".

За оцінками Федерації металургів України, ціни на продукцію ГМК знижуються, починаючи з 2008 року. У теж час пан Беспалов звертає увагу на те, що витрати на виробництво зростають через зростання цін на енергоносії та вартості перевезень:

«До подорожчання електроенергії, внаслідок закінчення дії Меморандуму з підприємствами ГМК, додалося збільшення тарифів на залізничні перевезення. За нашими оцінками частка вартості вантажних перевезень залізничним транспортом в собівартості виробництва продукції зросте до 12,8%. Загальна сума витрат комбінату в рахунок оплати залізничних перевезень в 2015 році з лютого і до кінця року збільшиться на 60,0 млн. гривень без ПДВ».

На думку УкрФА, необхідна підтримка для підприємств реального сектора, таких як ПФК. Підприємства, які користуються послугами залізниці, повинні мати альтернативу у виборі перевізника на конкурентних умовах.

За матеріалами газети "Бізнес".


Головне сьогодні