Опитування громадської думки Міжнародного республіканського інституту засвідчило, що найбільше жителі Кропивницького незадоволені дорогами, станом бомбосховищ та якістю надання послуг у медзакладах та школах.

Про це йдеться у результатах опитування, оприлюднених на сайті Соціологічної групи "Рейтинг", передає Точка доступу.

Згідно з опитуванням, найгірше кропивничани оцінили якість облаштування бомбосховищ – 62% опитаних вважають, що стан укриттів у поганому чи жахливому стані (15% містян оцінили їх погано та 27% - жахливо).

Стан укриттів

На другому місці за рівнем невдоволення серед кропивничан – стан доріг: 47% оцінили їх негативно (27% містян поставили оцінку погано та 20% - жахливо).

Стан доріг

На останніх сходинках рейтингу Кропивницький виявився за рівнем якості обслуговування та надання послуг в медзакладах і школах: 23% незадоволені обслуговуванням у медзакладах та 12% оцінили погано та жахливо якість надання послуг у закладах освіти.

Якщо говорити про інші послуги, то збір сміття 54% опитаних кропивничан оцінили як відмінно та добре, 37 – середньо, й лише 2% – погано. Найвище цей показник оцінили в Харкові: 80% відмінно та добре, 7% – погано. На найнижчій сходинці опинилася Полтава: 42% відмінно та добре, 13% – погано. 

Збір сміття - оцінка якості послуг

Позитивно кропивничани оцінили якість постачання електроенергії та газу.

Також мешканців міст запитали про те, чи вони відчувають гордість за те, що мешкають у своїх містах. Згідно з цим опитуванням, 66% кропивничан відповіли, що однозначно горді тим, що живуть у Кропивницькому. За цими показниками місто зайняло 13 сходинку в рейтингу.

Опитування проведено Соціологічною групою «Рейтинг» на замовлення Центру аналізу та соціологічних досліджень Міжнародного республіканського інституту у 21 обласному центрі України (у Києві та обласних центрах, де безпекова ситуація дозволяла проводити опитування) з 21 квітня по 22 травня 2023 року методом особистого інтерв'ю вдома у респондентів. Всього було опитано n= 16 800 жителів України віком 18 років і старше. Дані опитування, отримані в кожному місті, було зважено за гендерно-віковими показниками з використанням даних Державної служби статистики України на 1 січня 2022 року. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 95% для кожного показника не перевищує +/-3,5 відсоткових пунктів. Середній коефіцієнт досяжності респондентів – 56%.

Читайте також: Ядерна загроза: як діяти жителям Кіровоградщини у випадку теракту

 


Головне сьогодні