У червні 2015 в Ризі пройде "Европрайд", один з найбільших у Європі заходів, присвячених правам представників секс-меншин. Передбачається, що в ньому можуть взяти участь близько 2000 осіб.

Ризька дума поки не обговорювала маршрут ходи, запропонованого організаторами. Раніше вже повідомлялося, що учасники "Європрайду" планують зібратися в Верманському парку, а потім провести ходу вулицями Тербатес, Бруненіеку і Брівібас. Завершиться хода також в Верманському парку. У поданій заявці зазначено, що в ході візьме участь 2000 чоловік.

Організатори "Європрайду" оголосять про заплановані заходи на прес-конференції 18 травня. Згідно з програмою, опублікованою на сайті "Європрайду", протягом тижня з 15 по 21 червня в Ризі будуть проходити семінари, конференції та зустрічі, присвячені LGBT-питанням. Єдиним центральним і публічним заходом стане хода 20 червня (з 13 до 18 годин).

Europride - найбільший в Європі захід, присвячений правам представників секс-меншин. Перший "Европрайд" пройшов в 1992 році в Лондоні. Ризький "Европрайд" стане першим заходом подібного масштабу в країнах екс-СРСР.

Джерело: Делфи


Головне сьогодні