Інформацію про те, що прикордонники потрапили у полон до сепаратистів, Точці доступу підтвердила мама одного з полонених із Малої Виски.

— Син був у відпустці, восьмого повертався у Маріуполь, де проходить службу, — розповіла жінка. — Близько сьомої ранку виїхав зі Знам’янки. Десь о пів на п’яту дня зв’язок із ним пропав. А близько о пів на дванадцяту ночі він зателефонував своїй дружині й повідомив, що терористи зняли їх із потяга. Після цього зв’язку знову немає. Я зверталася вже всюди: і на гарячу лінію міноборони, і куди тільки можна. Кажуть, що шукають, і просять не хвилюватися.

За словами співрозмовниці Точки доступу, зі Знам’янки до Маріуполя вирушали троє хлопців — її син та ще двоє мешканців області. Загалом прикордонників було шістнадцять.

Маловищанин служить у Донецькому прикордонному загоні (в/ч №9937, вул. Гагаріна, 150-а, Маріуполь). Мобілізований 31 березня нинішнього року.

Нагадаємо, представник терористів уже телефонував батькам одного з полонених і заявив, що «хлопці не голодні, забезпечені всім необхідним, і згодом ми плануємо обміняти їх на своїх».

13 квітня 2014 року в. о. президента України Олександр Турчинов заявив: для того, щоб зупинити розгул тероризму, організованого російськими спецслужбами у східних регіонах України, Рада нацбезпеки та оборони розпочинає широкомасштабну антитерористичну операцію (АТО) з залученням Збройних Сил України.

20 червня Президент Петро Порошенко оголосив перемир’я до 22:00 27-го, але потім продовжив його ще на 72 години.

30 червня Порошенко заявив про припинення перемир’я та початок повномасштабних дій проти сепаратистів.

Українські військові звільнили кілька населених пунктів від терористів, у тому числі сумнозвісний Слов’янськ.


Головне сьогодні