Фабрика «Східні ласощі» має досить амбітні плани – її керівництво планує відродити у Кропивницькому кондитерську галузь. На цьому наголосив під час прес-конференції в прес-клубі реформ голова правління підприємства Костянтин Чередник.

Про це з місця подій повідомляє кореспондент Точки доступу.

На початку грудня фабрика запустить власний цех з виробництва вафель та цукерок. Протягом двох місяців фахівці тестуватимуть їх смак та якість, і вже після цього вони мають потрапити до торгової мережі. Амбітна мета підприємства – стати в один ряд із загальновідомими торговими марками України.

Протягом 5 років ми плануємо вкласти у кондитерське виробництво близько 5 мільйонів доларів США, – наголосив Костянтин Чередник. – На фабриці буде створено близько 500 робочих місць.

За словами директора з розвитку КФ «Східні ласощі» Вахтанга Щербиніна, всі працівники фабрики отримуватимуть більш ніж конкурентну зарплатню – іншого способу утримати висококваліфікованих фахівців наразі не існує. Притому продукція фабрики буде здатна конкурувати з провідними виробниками власною якістю – на підприємстві принципово відмовилися від використання консервантів. Спікери підкреслили – нині вироби, що продаються у «Кондитерській» біля «Чорної кави» на вулиці Шевченка, зберігаються лише 5 днів. На шостий, якщо реалізувати не вдалося, їх утилізують. 

Найбільша проблема нашого підприємства – створення власної мережі збуту, – підкреслив підприємець. – Сподіваємося, що депутати міськради підтримають нашу ініціативу під час розгляду питань про виділення землі під МАФи. Адже кожен розуміє, що власне виробництво передбачає і робочі місця і, зрозуміло, податки до бюджету.

Фабрика «Східні ласощі» розгортає власне виробництво у селищі Гірничому. Вже зараз тут працює близько 200 чоловік. Присутні на прес-конференції журналісти гідно оцінили їх роботу – від продукції, презентованої під час заходу, практично нічого не залишилося.

Читайте також: Як у Кропивницькому депутати засідали (ФОТОРЕПОРТАЖ)


Головне сьогодні