Працівники Управління державної служби України з НС спільно з працівниками навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Кіровоградської області провели навчальний семінар у Кіровоградському музичному училищі вчора, 22 жовтня.

Про це Точці доступу повідомили організатори.

Студентам пояснили значення основних понять цивільного захисту: сигнал оповіщення, укриття, евакуація, хімічна та радіаційна загроза, «Увага всім!», засоби індивідуального захисту.

Викладач не лише розповідав, а й наочно демонстрував, як поводитись з протигазом, де знайти захист, якщо поряд немає захисних споруд, наводив приклади живого звучання мовного повідомлення та порядок дій при евакуації.

Фахівець групи піротехнічних робіт розповів, які вибухонебезпечні предмети знаходять жителі області та продемонстрував зразки боєприпасів, які знешкоджують його колеги разом із саперами Держслужби з надзвичайних ситуацій.

Лікар медсанчастини Управління ДСНС в області розповів, як надавати першу домедичну допомогу постраждалому під час надзвичайної ситуації.

На завершення заходу працівникам Управління ДСНС в області та співробітникам навчально-методичного центру ЦЗ та БЖД вручили від імені адміністрації училища подяки та висловили сподівання на подальшу співпрацю.

DSC_0228


Головне сьогодні