Апеляційний суд Кіровоградської області оголосив вирок у резонансній справі екс-прокурора Душинського, який отримав 7 років позбавлення волі за те, що збив на смерть юнака Олександра Богатирьова.

Про це пише „Гречка”.

Суд не задовольнив апеляцію прокурора, а апеляцію Пільгуя, захисника засудженого, - частково. Рішення Новомиргородського суду залишили без змін (7 років позбавлення волі з позбавленням права керувати авто на 3 роки), визнавши недійсними ряд експертиз, у тому числі й висновок Карпова щодо відеодоказу.

Суддя зачитав вступну та результативну частини. Повний текст ухвали зачитають 1 грудня о 14 годині.

Сторона захисту Душинського одноголосно заявила про те, що всі докази, що зібрала прокуратура, є недостатніми для визнання екс-прокурора винним. Головний аргумент - у розслідуваннях справи як у слідстві, так і в суді давалась оцінка лише діям водія, однак не пішохода.

Прокурор Земсков, який у своїй апеляційній скарзі наполягає на збільшенні міри покарання до 8 років, заявив, що зібраних доказів достатньо, а сторона захисту не обгрунтувала підстав для закриття справи та скасування вироку Новомиргородського райсуду.

Адвокати потерпілого Богатирьова Сандул та Нікішов в повному обсязі підтримали апеляцію прокурора в посиленні міри покарання і зазначили, що не подавали своєї апеляційної скарги, адже вважають покарання, призначене судом першої інстанції, достатнім. Водночас, акцентують, сам обвинувачений ні краплі каяття не проявляє.

Сам же Анатолій Душинський "щиро співчуває тому, що сталося і просить вибачення". Проте перераховує чисельні порушення слідчого Рохмана під час розслідування справи, судді Забуранного в судовому розгляді справи. Додає в перелік і ЗМІ, які на його думку, вже через місяць після ДТП у своїх публікаціях назвали його винним і тим самим вплинули на хід слідства.


Головне сьогодні