Суддею, який звільнив екс-нардепа Віктора Лозінського, виявився Сергій Вознюк, який раніше розглядав справу В'ячеслава Чорновола і забирав права у автомайданівців.

Така інформація міститься у Єдиному реєстрі судових рішень, пише «Українська правда».

Лозінського позбавили волі 20 квітня 2011 року строком на 15 років за вбивство. А Вознюк прийняв рішення про звільнення Лозінського у зв’язку зі станом його здоров'я.

Раніше Вознюк позбавив прав учасника Автомайдану Олексія Ткачука строком на 6 місяців за сфальшованим рапортом і протоколом, який складали на всіх автомайданівці, що їздили у Межигір’я 29 грудня 2013 року. Ткачук уже зазначив, що суддю Вознюка «готують до люстрації».

Крім того, саме Вознюк вів справу В'ячеслава Чорновола і закрив її, бо вважав, що Чорновіл загинув не в наслідок замовного політичного вбивства, а через звичайне ДТП. Проти такого рішення виступають родичі Чорновола.

Нагадаємо, В’ячеслав Чорновіл загинув 25 березня 1999 року за нез'ясованих і досі обставин в автокатастрофі на шосе під Борисполем, повертаючись до Києва з Кіровограда. Багато хто вважає, що Чорновола прибрали як небезпечного конкурента на майбутніх президентських виборах.


Головне сьогодні