Кіровоградська обласна державна телерадіокомпанія судитиметься з секретарем Кіровоградської міської ради Іваном Марковським та інтернет-виданням «Правдоруб». Відповідний позов направлено до Ленінського районного суду. Це — мабуть, перший випадок, коли медійники позиваються до можновладця. Та й між собою з’ясовувати стосунки четверта влада намагається не через послуги Феміди.

Суть проблеми — опубліковані на названому сайті твердження Івана Марковського про те, що на генерального директора ОДТРК Вадима Мурованого чиниться тиск з боку колишніх «регіоналів», та його звинувачення телекомпанії в преференціях одному з кандидатів у президенти.

У розмові з журналістом Точки доступу заступник генерального директора ОДТРК Андрій Богданович назвав слова секретаря міськради нісенітницею, яка не має нічого спільного з реаліями. Натомість Іван Марковський вважає, що, як людина, має повне право висловлювати власну думку і відмовлятися від своїх слів не збирається. Про що він також повідомив наше видання. Ситуація тупикова, шляхів до примирення начебто не лишилося, тому, схоже, останнє слово у вирішенні конфлікту має сказати суд.

— Висловлювання Марковського, надруковані на «Правдорубі», нас шокували. Пролунала публічна заява про те, що колишні «регіонали» погрожували гендиректору телерадіокомпанії Вадиму Мурованому, через що він змушений був піти на лікарняний, а потім — у відпустку. Як має чинити нормальна людина, коли їй відомо про можливе скоєння злочину? Звісно, йти до міліції. Також він чомусь вирішив нас звинуватити в тому, що ми за бюджетні кошти проводимо агітацію на користь лише одного кандидата в президенти. Тобто звинуватив нас у скоєнні злочину, бо йдеться про витрати бюджетних коштів. Ми передивилися всі програми, які транслювалися 24 квітня, Іван Іванович Марковський чомусь саме на цьому дні акцентував увагу. Подивилися ток-шоу «Ми» про вчителів нашого міста, дитячу передачу «Засинайко» з мультфільмом, багато інших соціальних програм і не змогли нарахувати ні трьох годин прямої чи непрямої агітації, ні двох годин, ні навіть години. Усе це ми задокументували й направили до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, щоб була зроблена відповідна експертиза.


fem3Андрій Богданович: «Якщо Марковський знав про загрозу життю Вадима Мурованого і не повідомив про це правоохоронні органи, за логікою, він може бути співучасником».


Так пояснив нашому кореспонденту Андрій Богданович власне бачення проблеми. Він вважає, що залишати поза увагою розповсюджену неправдиву інформацію не можна. За його словами, Івану Марковському двічі було запропоновано спростувати свої слова, однак безрезультатно. Тому тепер справа за судом. До речі, позивач грошової компенсації за дії відповідача від останнього не чекає, а лише вимагає  спростування недостовірної, на його думку, інформації.

***

Іван Марковський назвав позов до суду черговим самопіаром з боку ОДТРК, спростовувати свої слова не збирається, і відстоюватиме в суді власні інтереси особисто, не залучаючи посередників чи представників:

— Як людина я маю право висловлювати свою думку. В тому, що я сказав, не бачу ніяких проблем чи образ. На мене також постійно чиниться тиск. Мені неодноразового при зустрічах із людьми говорили про те, що на засоби масової інформації тиснуть і надають рекомендації з приводу того, що друкувати і як. Я й сказав, що на Вадима Мурованого чиниться тиск, бо, коли вислуховується лише одна точка зору... З приводу іншого звинувачення. Якщо всі працівники телерадіокомпанії, та й сам Вадим Мурований задіяні в передвиборчих штабах, про яку об’єктивність може йти мова? Це ж не тільки я кажу, це всі кажуть, що в ефірі лунало прізвище лише одного кандидата...


fem2Іван Марковський: «Здорового глузду в позові не вбачаю. Мене критикують всі газети, і я переконаний, що це правильно».


Про перспективи судового позову Іван Марковський сказав так:

— Як на мене, це черговий їхній (КОДТРК. — Авт.) піар. Чим це закінчиться? Я піду на суд. Не буду посилати адвокатів, піду сам. Повинні лунати різні точки зору. Чому ж тоді телерадіокомпанія вважає себе недоторканою? Чому їх ніхто не має права критикувати? Я висловив свою точку зору і відмовлятися від неї не збираюся...


Головне сьогодні