Тонну допомоги для армії зібрали ліцеїсти у Кропивницькому. Розпочали акцію у День захисників і захисниць України. На фронт планують передати до Дня Збройних Сил – 6-го грудня. Окрім гуманітарного вантажу у пакунки кладуть патріотичні браслети та малюнки. Із юними волонтерами поспілкувалися журналісти Точки доступу


Цукор, солодке, печиво. Таке, щоб було смачно і поживно, і швидко, – учениця Наукового ліцею Валерія Цибульська показує вміст посилки, яку вже незабаром розкриє хтось із українських військових. 

У навчальній аудиторії Наукового ліцею в Кропивницькому – справжній вулик. Просто на партах учні пакують для військових смаколики, медикаменти, засоби гігієни та теплі речі. 

Я розумію, що, може, це не така велика допомога, але ми дійсно намагаємося їх підтримати, ми дійсно вкладаємо в це нашу душу. Ми спочатку сортували, зараз збираємо так, щоб наші захисники отримали все необхідне, гарно скомпоновані продукти. Тут і речі, і засоби особистої гігієни, і медикаменти, і їжа, і щось солодке, – каже ліцеїстка Єлизавета Шалига.

За словами учениці ліцею Олени Сошнікової, волонтерською допомогою вони хочуть показати військовим, що ті мають надійний тил.

Це дуже важливо, що вони роблять для нашої країни. Це дуже важливо, що вони нас захищають, і ми хочемо виразити свою підтримку, свою любов, показати, що ми всі єдина соборна Україна, яка буде стояти разом за перемогою – хтось на лінії фронту, а хтось – у тилу.

Гуманітарний вантаж для армії разом із батьками та педагогами ліцеїсти збирали більше місяця, – розповідає учениця закладу Софія Чабан.

Ми маємо допомагати нашим військовим, це дуже важливо, особливо зараз, коли зима на порозі. Нашим хлопцям і дівчатам хочеться щось солоденького, щоб зігрітися. Ми не можемо туди доставити батареї і обігрівачі, тому допомагаємо їм солодощами, їжею і чим можемо. Ми ще діти, але ми теж хочемо долучатися і допомагати їм.

Захисникам і переселенцям у ліцеї допомагають від початку повномасштабної війни. Оберти збавляти не планують аж до перемоги над загарбниками.

Кожна родина внесла свій вклад посильний, хтось в’язав шкарпетки, хтось виготовляв мотивуючі браслети, писав побажання, створював малюнки, обереги. Тобто всі ці елементи такої великої благодійної допомоги стали частиною нашого ліцейного життя. І ми сподіваємося, що наша підтримка дасть воїнам відчуття того, що кожен із них для нас дуже важливий і кожен ліцеїст є активним громадянином в свої 14-5-16 років, – коментує директорка ліцею Наталія Чередніченко.

Разом зі смаколиками та подарунками діти передають військовим теплі побажання та слова подяки.

Сподіваюся, що скоро всі повернуться живі і здорові до своїх родин, до своїх сімей, – каже Олена Сошнікова.

Дякую за те, що ви бороните наше життя, країну, захищаєте незалежність, – додає Єлизавета Бондарєва.

Допомогу, зібрану ліцеїстами, волонтери КропХабу разом із іншим гуманітарним вантажем доставлять на фронт до Дня Збройних Сил України 6 грудня.



Головне сьогодні