Відкриття персональної виставки Юрія Ботнара «Між минулим та майбутнім» у рамках осіннього виставкового сезону 2014 року відбулося в Кіровоградському обласному художньому музеї вчора, 24 вересня.

Про це Точці доступу повідомили в музеї.

З творчістю майстра кіровоградці вже мали змогу познайомитися на персональній виставці митця «Пленерний живопис. Натюрморт», що діяла в музеї навесні 2009 року. Тоді художник виступав у звичному для себе амплуа майстра ліричного пейзажу та натюрморту.

На виставці, що відкрилася 24 вересня, Ботнар представив частину свого творчого доробку останніх років, в якому традиції та новаторство доповнюють та взаємодіють один з одним. В експозиції поєднано акварельні реалістичні пейзажі та натюрморти з сюрреалістичними композиціями та фантазіями у техніці комп’ютерної графіки.

На думку багатьох філософів і дослідників мистецтва, пейзаж, яким ми його бачимо, не існує. В реальності це просто набір випадково розміщених дерев, водойм і гір, які ми на власний розсуд об'єднуємо у пейзаж. Дійсність, таким чином, піддається щосекундній «перебудові» у нашій свідомості. Віддзеркалення, що народжується у результаті цього, дуже подібне за характером до процесу створення комп'ютерного зображення.

Виходячи з цього, зовсім не випадковою є цікавість Юрія Семеновича до 2D (двовимірної) комп’ютерної графіки, користуючись засобами якої, митець досліджує кордони між реальним і нереальним. Растрові зображення приймають у нього форму візуальних записок з роздумами митця про велич і падіння, здобутки і втрати, швидкоплинне і вічне.


Головне сьогодні