Бібліотекарі Кіровоградської обласної бібліотеки для юнацтва ім. О.М. Бойченка влаштували тематичну акцію «День шульги», що пройшла в рамках літньої читальної зали «Книга під сонцем» на центральній вулиці міста.

шульгаПротягом акції було проведено міні-опитування відвідувачів та перехожих. Бібліотекарі запитували людей, хто вони є – правші чи лівші і що вони знають про ліворуких людей. Серед кіровоградців, з якими вдалося поспілкуватися, шульг зустрілось не багато –  лише 5 осіб.

Відвідувачам  запропонували взяти участь у психологічних тестах та, виконавши нескладні завдання, визначити, яка ж рука у них є основною робочою – ліва чи права.

Також запропонували кіровоградцям відчути себе шульгою – спробувати щось написати або намалювати лівою рукою. І тут відвідувачі акції вразили нас своєю майстерністю, адже серед них виявилось кілька осіб, що є амбідекстерами, тобто людьми, які вправно володіють як правою, так і лівою руками.

Гостям акції було презентовано книжкову виставку «Відомі особистості – шульги». Тут можна було знайти інформацію про Альбрехта Дюрера, Леонардо да Вінчі, Пабло Пікассо, Мікеланджело, Льюїса Керрола, Льва Толстого, Франца Кафку, Фрідріха Ніцше та інших відомих шульг світу.

Усі відвідувачі отримали на згадку про свято пам’ятні браслетки та невеличкі сувеніри, а ліворукі відвідувачі – знижку на запис до бібліотеки.


Головне сьогодні