Вчора, 3 жовтня, у  Кіровограді пройшов популярний в Європі фестиваль пива «Октоберфест». Також городяни відзначали 300-річчя Львівської пивоварні.

Вже чотири роки поспіль свято пива проводить творча група «Jane & Vika». Вперше це було на Хуторі «Надія», вдруге - у ресторані «Ріверсайд». Торік - у дворику по вулиці Дворцевій. І на минулих вихідних - в кафе «Казанок» на пляжі. Незмінними залишаються привітність організаторів та партнери - ресторатор Олена Августова, компанія «Beer Food Service» і Наталія Таран, а також кафе «Філіжанка» і Ольга Лапіна. На їх честь і на знак відкриття фестивалю провідна Марія Мельник оголосила офіційний гімн «Октоберфесту», який звучить в Мюнхені і прозвучав у Кіровограді.

Більше ста гостей зібралося на пляжі, щоб спробувати частування - львівське пиво, сосиски, овочі, гамбургери, а також брецелі - солоні кренделі, які вперше приготували для Октоберфеста в Кіровограді! У великих казанах прямо на пляжі варився куліш, на грилі готувалися овочі, - було шалено смачно, сонячно, яскраво!

На фестивалі пили пиво Кроненбург Бланк (нефільтроване) і Кроненбург 1664 (світле) - виробник Франція.  Також був представлений весь асортимент Львівської пивоварні, заснованої в 1715 році: "Львівське +1715" (світле), "Роберт Домс Богемський" (світле), "Роберт Домс Віденський" (напівтемне), "Білий Лев" (нефільтроване), "Дункель" (темне), "Жатецький Гусь" (світле) і пляшкове пиво "Карлсберг" (безалкогольне).

Музичноийпровід забезпечував постійний ді-джей на заходах творчої групи «Jane & Vika» - В'ячеслав Іванович Необ'ятний. Також були  концертні номери від німецького вокально-хореографічного колективу «Гльок-Ляйн» (керівник - віце-президент Асоціації німців України Руслана Ващук).

Фото Олени Карпенко.


Головне сьогодні