Віче Євромайдану проти новопризначеного голови Кіровоградської ОДА Сергія Кузьменка відбулося на площі Героїв Майдану в Кіровограді сьогодні, 21 вересня, передає кореспондент Точки доступу.

На мітинг прийшли близько двох сотень людей – значну частину склали «свободівці», але їхню спільноту змусили відійти, мотивуючи «позапартійністю» зібрання. Традиційні оратори – Сергій Михальонок, Микола Гречуха, Андрій Лаврусь та Тетяна Бородіна (всі вони під різними прапорами та гаслами балотуються в депутати парламенту) –закликали до спротиву діяльності новопризначеного очільника ОДА Сергія Кузьменка. Також вони закликали громадян максимально залучатися до підписної кампанії для звернення до Президента Петра Порошенка, аби той скасував свій указ щодо призначення Кузьменка.

Попереднього очільника області – Олександра Петіка – майже не згадували.

Наприкінці було закликано зібратись перед обласною адміністрацією у понеділок, 22 вересня, аби Сергій Кузьменко перед традиційною апаратною нарадою почув «думку народу».

«Свободівці» ж на своєму зібранні ключовим противником обрали Олеся Довгого, не зачіпаючи інших проблем. Після демаршу Сергія Запорожана новий очільник обласної «Свободи» Ігор Степура оголосив про призначення т.в.о. голови міської організації партії Геннадія Козира, який наразі в зоні АТО. Яким чином пан Козир буде керувати осередком – невідомо.

Нагадаємо, Президент Петро Порошенко призначив Сергія Кузьменка головою Кіровоградської ОДА.

Фото Максима Гуцалюка, спеціально для Точки доступу


Головне сьогодні