Сьогодні, 18 квітня, на Алеї почесних воїнських поховань Далекосхідного кладовища у Кропивницькому попрощалися з трьома військовими.

Про це повідомляє Точка доступу з посиланням на пресслужбу міської ради.

Кропивничани провели в останню путь Руслана Бєланова, Ярослава Попова та Андрія Русова.

Руслан Бєланов народився 4 вересня 1973 року у Кропивницькому. Працював у будівельних організаціях та на виробництві будівельних конструкцій і матеріалів. Потім опанував спеціальність машиніста аміачних холодильних компресорних агрегатів.

Із дитинства Руслан Бєланов захоплювався спортом. Закінчив факультет фізичного виховання Центральноукраїнського державного університету імені Володимира Винниченка. Створив “Федерацію кунг-фу Кіровоградської області”, був її президентом. Став тренером, наставником, вчителем для усіх охочих займатися цим видом спорту.

прощання

Руслан Бєланов – майстер спорту України, багаторазовий чемпіон України з кунг-фу, член національної збірної команди України, тренер-викладач. Понад 20 років він активно навчався та навчав учнів мистецтву кунг-фу. Активно займався пішим туризмом. Був нагороджений відзнакою “За розвиток українського спорту”.

У жовтні 2023 року став до лав Збройних Сил України. Служив на посаді старшого стрільця механізованого відділення.

Солдат Руслан Бєланов загинув 11 грудня 2023  року під час бойового зіткнення з противником поблизу Синьківки Купʼянського району Харківської області.

Без рідної людини залишились мама, дружина, двоє синів та двоє онуків.

прощання з військовим

Ярослав Попов народився 24 грудня 1972 року в Конотопі Сумської області. В юнацтві займався спортом, брав участь у змаганнях та здобув звання майстра спорту з греко-римської боротьби.

У 1990 році вступив до Кіровоградської льотної академії, де навчався на пілота-штурмана, успішно завершив навчання з червоним дипломом, пройшов військову кафедру та став офіцером запасу.

Після закінчення вишу одружився та залишився в Кропивницькому. У 1996 році Ярослав Попов став співзасновником мережі аптек “Ліки-плюс”, що стала справою його життя. 26 років він займав посаду заступника директора компанії.

У листопаді 2022 року Ярослав Попов виступив на захист Батьківщини. Служив на посаді командира механізованого взводу.

Старший лейтенант Ярослав Попов загинув 27 липня 2023 року поблизу Роботиного Пологівського району Запорізької області.

У Ярослава Попова залишилися дружина, син, батько та брат.

похорон у Кропивницькому

Андрій Русов народився 9 лютого 1989 року в селі Оникієве Маловисківського району Кіровоградської області. Закінчив Центральноукраїнський державний університет імені Володимира Винниченка за спеціальністю “вчитель трудового навчання, основ здоров'я та автосправи”. Після навчання повернувся до рідного села та працював з 2011 по 2018 рік вчителем у місцевій школі.

Потім викладав трудове навчання та був вихователем в школі №31 та ліцеї “Мрія” у Кропивницькому.

Андрій Русов був велики фанатом футболу, захоплювався різьбленням по дереву,  власноруч виготовляв меблі.

поховання військового у Кропивницькому

У 2020 році за контрактом приєднався до лав  Збройних Сил України. Служив на посаді старшого водія відділення інженерно-аеродромного забезпечення. За час служби був нагороджений відзнакою міністра оборони України “Захиснику України” та відомчими нагородами.

Старший солдат Андрій Русов загинув 15 квітня 2024 року. 

Панахиду за загиблими відслужив архиєпископ Кропивницький і Голованівський Православної церкви України Марк.  

Архієпископ Марк   

Читайте також: У Кропивницькому родині загиблого Юрія Мудрія вручили орден

Фото: міська рада


Головне сьогодні