Сьогодні, 26 серпня, Кропивницький долучився до всеукраїнського патріотичного забігу в пам'ять про загиблих воїнів "Шаную воїнів, біжу за Героїв України", передає кореспондентка Точки доступу.

забіг у пам’ять військових відбувся в Кропивницькому

Фото: Точки доступу
Учасники зібралися на меморіальному комплексі “Фортечні вали”, біля Алеї слави. Організатори заходу – громадська організація “Єдина родина Кропивниччини”.

учасники забігу зібрались на Алеї слави у Кропивницькому

Фото: Точки доступу
Очільниця громадської організації Олена Степанок зазначила, що забіг “Шаную воїнів, біжу за Героїв України” відбувається у Кропивницькому втретє. 
В цьому році спільно з міською радою створили анкету, де члени родин загиблих мали змогу зареєструватися онлайн. За попередніми підрахунками зареєструвалися 55 людей, проте з однієї родини прийшли по 5-6 людей. Якщо підсумувати, то загалом присутні 100-120 людей.
Щоб уникнути значного скупчення людей, забіг проводиться в декілька етапів. Учасники мали змогу обирати дистанцію – 2,5 або 10 кілометрів.

Олена Степанок, очільниця громадської організації “Єдина родина Кропивниччини”.

Фото: Точки доступу
Довідка. Забіг є щорічною патріотичною традицією вшанування воїнів, які загинули під час російсько-української війни. Це спосіб подякувати та підтримати близьких наших героїв, об’єднання ветеранів та діючих військовослужбовців, службовців сектору безпеки та оборони України,
волонтерів, молодь та свідомих громадян навколо цінностей української державності, незалежності, вшанування пам’яті героїв.

Читайте також: Ще 300 будинків, пошкоджених на Херсонщині російськими військовими, відремонтують жителі Кіровоградщини


Головне сьогодні