У Кропивницькому громадський активіст Олександр Боршуляк оголосив голодування та заблокував роботу виконавчої служби. Такі дії він аргументує тим, що хоче врятувати Центр реабілітації, який створював, оскільки виконавча служба цей об'єкт арештувала та виставила на аукціон.

Про це активіст заявив сьогодні, 14 серпня, під час прес-конференції в міськраді, передає кореспондент Точки доступу.

Виконавча служба виставила на аукціон Центр реабілітації для бійців АТО, переселенців та інвалідів, який побудований майже 12 років тому. Там справа заплутана, є криміналне провадження. Розміщено в інтернеті повідомлення про продаж Центру. Ніхто повідомлений про це не був. Я із вчорашнього дня в управлінні юстиції оголосив голодування, написав відповідні подання. У 2008 році я отримав диплом від Кабміну, а в 2010 р. мене зробили злочинцем і арештували майно, серед якого й цей об'єкт. Сьогодні о 8 годині ранку він повинен був піти "з молотка" за 150 тисяч гривень. Я оголосив голодування і вони його зняли з торгів. Проте я впевнений, що там вже є "свої" покупці, - заявив Боршуляк.

В свою чергу, в Головному управлінні юстиції у Кіровоградській області повідомили, що громадський активіст Олександр Боршуляк здійснив психологічний тиск на державних виконавців Кіровоградського районного відділу державної виконавчої служби, заблокувавши їх роботу й погрожуючи оголосити голодування.

Інцидент триває вже впродовж двох днів.

Державна виконавча служба повинна стягнути з Олександра Боршуляка близько 300 тисяч гривень боргу на користь ДП «Санаторно-курортний реабілітаційний центр «Слов’янський курорт» Міністерства охорони здоров’я України. З метою виконання рішення суду арештувало майно, яке знаходиться у власності боржника. У результаті комплекс будівель на селищі Новому було виставлено на аукціон для його подальшої реалізації. За умови успішного проведення торгів виручені кошти були б спрямовані на часткову ліквідацію заборгованості. Однак, боржник вирішив примусово змусити державних виконавців зняти його майно з аукціону, заблокувавши приміщення відділу виконавчої служби й перешкоджаючи роботі державних виконавців, – пояснив очільник обласної юстиції Вадим Гуцул.

Громадський активіст незаконно перебував у відділі не лише під час робочого дня виконавців, а ще й у нічний час. На місце події представники виконавчої служби викликали поліцейських. Наразі блокування роботи відділу продовжується.

Ми розуміємо його стан, але закон – один для всіх, і рішення суду мають виконуватися на території всієї України, подобається це комусь чи ні. Більш того, вважаю ганебним і неприпустимим будь-кому використовувати свої посадові чи громадські можливості, щоб змушувати державних виконавців вчиняти незаконні дії, – відзначив Вадим Гуцул.

Про подальший перебіг подій читайте пізніше на Точці доступу.

Читайте також: Недобросовісний чоловік із Кіровоградщини втратив частину будинку




Головне сьогодні