У Кропивницькій школі №18 розгорівся скандал стосовно примусової зміни вивчення другої іноземної мови з німецької на російську.

Про це в мережі Фейсбук повідомила мама учениці Наталя Святокум.

Жінка зазначила, що в 9-А класі «згортають» вивчення німецької мови й відтепер діти вивчатимуть російську. Як пояснили у школі, дуже мало учнів воліють знати німецьку, а тому немає сенсу продовжувати її викладати.

Отже, моя донька, уже в 9 класі, мусить розпочинати вчити мову окупанта??? Чому в час московсько-української війни постає така проблема – необхідність вивчати окупантську мову? Звісно, надії на те, що заради однієї моєї дитини викладатимуть німецьку, немає. Але хай би вони покисли – що має робити дитина, яку фактично вивертає від московської??? Переводити в іншу школу? Словом, це якийсь абсурд, – написала пані Наталя.

Начальник управління освіти Лариса Костенко у коментарі Точці доступу зазначила, що друга іноземна мова для вивчення обирається в 5 класі й протягом подальшого навчання діти вивчають саме її.

Конкретно в цьому випадку у 18-ій школі два паралельні дев’яті класи мали 2 підгрупи, які вивчали німецьку мову, та 2 – російську.

І в одному, й у іншому класі в підгрупах німецької мови залишилося по 5 осіб. Ми ці дві підгрупи зводимо. Тепер усі, хто має бажання знати німецьку, продовжуватимуть її вивчення. Хто хоче російську, вивчатиме її.

Є діти, які відмовилися від вивчення німецької й перейшли в російську підгрупу. Але німецька мова в 9 класі є, – розповіла Лариса Костенко.

Нагадаємо, провізорам аптек у Кропивницькому доведеться говорити українською.


Головне сьогодні